Lelkigondozóink

Szabó Tünde vagyok. Hirdetni szeretném, hogy pszichológiai tanácsadás ill. pszichoterápia céljából meg lehet keresni engem. A Román Pszichológusi Kamara által kiadott működési engedéllyel rendelkezem a kognitív-viselkedésterápia területén. 

Azonban az illetőnek nem kell feltétlenül valamilyen lelki problémával, betegséggel küzdenie, az önismeret, személyiségfejlesztés is lehet a találkozások célja. Az anyagiak ne jelentsenek akadályt, különösképp az egyetemisták esetében!

Az érdeklődök erre az emailcímre írva kereshetnek meg. Hálás leszek, ha ismeretségi körötökben terjesztitek az információt.

Elérhetőség: tel. 0752327144, email: szilagyi.tunde88@gmail.com

 

 

DÁVID ISTVÁN vagyok, kolozsvári református egyetemi lelkész. Tanuló teológus és kereső filozófus, négy gyerekes családapa, szerető, mégis kibírhatatlan hitvestárs - sok mindent nem

ért, de nem zavarja. Egy hegymászó, akinek nem a cél, hanem az út a fontos. Bejárja azt, amit végiggondolt, és igyekszik végiggondolni azt, amit bejárt.

Meghívlak egy teára, kávéra, s közben elbeszélgetünk. Kérdéseket fogalmazok meg, elsősorban magam felé, és ez sokszor kényelmetlen. Provokálok, piszkálok, és minden önmegnyugtató, kész választ a sutba vetek. Számomra Isten személy, aki nem csak válaszokat ad, hogy aztán magunkra hagyva tovalibbenjen, hanem önmagához hív, megszólít. Én így élem meg. Erről is beszélhetek.
Elérhetőség: tel. 0752170029, email: davidistvan@gmail.com

 

 

Kaiser Kinga vagyok, pszichológiát tanultam és jelen pillanatban  pár és családterapiára szakosodom.

Úgy gondolom, hogy az ember az életkorától függetlenűl,  énjének egy részét  egy család vagy egy bizonyos párkapcsolat szemszögéből határozza meg. A nehézségek és a szürke-fekete pillanatok az életben gyakran ebből a két forrásból eredeznek.

Ezért is gondoltam, hogy felajánlom: ha valami  nyomaszt  bár nem tudod pontosan megfogalmazni, hogy mi is az; vagy tisztán látod a gondot, csak egyszerűen egy strukturáltabb beszélgetésre van szükséged, hogy hallhasd saját gondolataidat anélkül, hogy valaki a fejét csoválná; bátran hivj, irj emailt és ketten nekikezdhetünk a gond feloldásán dolgozni.

A jelmondatom az, hogy: „Nincsenek probléma-emberek, csak olyan kapcsolatrendszerek amikben egy probléma kialakul” (Minucchin)

Telefonszámom: 0755-564862.

Email cimem: kaiser_kinga@yahoo.com

 

A nevem Vitus-Bulbuk István, református lelkész vagyok, férj és a fiam édesapja. Meggyőződésem, hogy Isten nagyon sok tálentummal látott el mindannyiunkat, ezek közül jó néhányat azértadott, hogy konfliktusainkra, gondjainkra megoldást találjunk. Ugyanakkor van olyan, hogy egyedül nehezen lehet megtalálni a kiutat. Ilyenkor jöhetek be a képbe én, persze csak akkor, ha szükségét érzed.

Minden tudásomat arra fogom használni, hogy együtt végig járjuk azt az utat, amelynek a végén majd kimondod: aha! És persze még nagyon sok mást is.

Pasztorálpszichológiából mesteriztem és ezen a területen folytattam doktori tanulmányaimat, ezen belül pedig a szenvedés kérdésével foglalkoztam, szupervízió alatt pedig családterápiával foglalkozom.

Telszám: 0740-941337

Email: karakvitus@yahoo.com

 

Vitus-Bulbuk Emese vagyok - logopédus, pszichológus. Ezzel egyidőben nő, feleség sőt lelkészfeleség, anya, gyermek, kollega, családterapeutára lévendő, kliens, fogyasztó, előadó, befogadó, és nem utolsó sorban hallgató és beszélő.

Mindegyiket nagyon szeretem, de nagyon nehéz őket úgy egyeztetni, hogy megmaradjak ÉN-nek, egyénnek, fontosnak, teljesnek, jónak, törődőnek de közben egészségesen egoistának, erősnek, birtoklónak, versenyzőnek. Egy szónak is száz a vége, nem könnyű a mai világban EGÉSZnek maradni a végeláthatatlan ingerek hatására. Vajon merre menjek, mi a célom, kihez hogyan viszonyuljak, kinek mit mondjak, vajon jó érték és elvrendszert adok át a társamnak, gyermekemnek, következetes vagyok önmagammal és másokkal, hiteles tudok maradni minden kutyaszorítóban, kapcsolatomban ÉN maradjak vagy MI legyek. Sok a kérdés és nehezek a döntéshelyzetek...ha úgy érzitek tudok segíteni valamelyik válasz keresésében, valamelyik hegy megmászásában, akkor a telefonszámom 0745841031, na meg persze a technika... bulbukemese@yahoo.com.

 

 

A nevem Pordea Anett, a Babes‐Bolyai Tudományegyetem, Alkalmazott Pszichológia Intézet munkatársa vagyok és a Román Pszichológus Kamara által kibocsátott működési engedéllyel rendelkező kognitív viselkedésterapeutaként dolgozom. Az egyetemi képzés mellett szakmai “alakulásomat” nagyban meghatározta az a több éves sajátélmény‐alapú önismereti tudás, melyet a Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület gondozásában volt alkalmam megtapasztalni.

A kognitív viselkedésterápia azon terápiás megközelítések egyike, mely tudományosan bizonyított, célirányos beavatkozást nyújt többek között az önértékelési és kapcsolati gondok, krízisek, az ún. ’’rossz’’ szokások illetve a súlyosabb pszichológiai rendellenességek (mint például személyiség‐, evés‐ , hangulatés szorongásos zavarok, önkárosító magatartásformák stb.) kezelésében.

Közös munkánk során kiváltképpen a jelen történéseire helyezzük a hangsúlyt, amikor is feltárhatod és kijavíthatod hibás viszonyulási‐, gondolkodási mintázataidat, melyek kiváltják és egyben fenntartják aktuális nehézségeidet. Fő célunk tehát, hogy olyan specifikus készségeket sajátíts el, melyeket önnállóan alkalmazni tudsz majd a mindennapi életben. Az olyan relaxációs technikák segítségével mint az autogén tréning, de a tudatos jelenlét és a pozitív érzelmek gyakorlása révén is Te magad járulhatsz hozzá testi‐lelki egészséged és szubjektív jólléted megőrzéséhez.

Elérhetőségeim: 0744115293, illetve anett.pordea@gmail.com

 

 

Sziasztok! A nevem Demeter Kármen, a Babes-Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán vagyok tanár, és gyakorló pszichoterapeuta. Családterápiában képződtem, és szeretettel várom azokat az fiatalokat, egyetemistákat, akik úgy érzik, hogy olyan életszakaszban vannak, amikor személyes téren vagy kapcsolataikban hasznukra válik egy kívülálló személy támogatása.

Ha úgy érzed, hogy folyamatos nyomás alatt vagy, ha nehezen tudsz megküzdeni környezeted, családod, saját magad elvárásaival, ha nem érted azt, hogy miért történnek veled bizonyos dolgok, vagy esetleg párkapcsolatodon szeretnél javítani, bátran keress meg! 

A változáshoz vezető úton az első lépést Neked kell megtenned.

Elérhetőségek:

E-mail: karmen.demeter@ubbcluj.ro

Tel.: 0741044774