Karjaid közt…

Bódi Rozália képe

"Mikor elhagytak,

Mikor a lelkem roskadozva vittem,

Csöndesen és váratlanul

Átölelt az Isten.

 

Nem harsonával,

Hanem jött néma, igaz öleléssel,

Nem jött szép, tüzes nappalon

De háborús éjjel…"

(Ady Endre: Az Úr érkezése)

 

Gondolom, sokak számára ismerősök ezek a sorok… Szerintem az egyik legcsodálatosabb emberi alkotás, amiben ott van az Alkotó lelkének az érintése vagy még inkább a lenyomata is.

Valamikor, az én találkozásom története is így kezdődött az én Megváltó Istenemmel…

Valamikor, de nem is olyan régen… egy nyári napon… Úgy éreztem szilánkokra törött a lelkem… „nincs visszaút, mennem kell”… Miért történik ez velem? Miért vagyok itt? Miért sajog a szívem, miért fáj kegyetlenül a lelkem?- tettem fel magamnak a kérdéseket, de senki sem válaszolt…

 A mélységek legalsó lépcsőfokán, térdre hullva, könnyeim zuhatagában, összekulcsoltam kezeimet. Olyat tettem, amit még soha… Imádkozni kezdtem… Tudatlanul, megtörve, meggyötört szívvel. Megszólítottam Őt és segítségül hívtam… Megmenekültem… Csöndesen átölelt és elárasztott atyai szeretetével. Háború dúlt a lelkemben, de egyszerre elhalkultak a viharos szelek… Béke honolt lelkem tengerén.

Hihetetlen, de mégis valós… Egyik pillanatról a másikra megszabadított az én Atyám, levette vállamról terheimet és az ölébe vett. Karjai közt leltem meg lelkem nyugalmát, betöltötte a szívemben meglévő mélységes nagy űrt.

Egy ajtó nyílt ki előttem teljes fénnyel a túloldalon. Eddig csak a keskeny réseken láthattam a fényt… Mostmár a világosság fele tartok. Megtértem az én Istenemhez.

Te már megtértél az Ő hajlékába? Most hol vagy? Hol kellene legyél? Tudd, Ő mindig haza vár és a karjai közé zár, szeretetével eláraszt, de csak akkor, ha hagyod és te is akarod. Akarod? Hagyod? 

                                Légy csendben és várj az Úrra! (Zsolt 37,7a)

hozzászólok

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.