4. Amikor nem merem kivárni, hogy Isten cselekedjen…

Bódi Rozália képe

Sokszor ténfergünk és feltesszük magunknak a kérdést: Melyik mond igazat? A belső hang vagy a Mester?

Különböző ezoterikus tanok hatására újabban, sokan a belső hangjuk felé fordulnak nagy bizalommal. A legtöbb tékozló lelket már sikerült is meggyőzni arról, hogy a belső hang mindig igazat mond. De nem is kell ide mindig ezotéria ahhoz, hogy összemossuk belső hangunkat Mesterünkével. Azt hittem a sziget, amelyen élek, mentesít az efféle helyzetektől… De, csalódnom kellett.

A belső hang (a sugallatok, a megérzések és az álmok) - mindnyájan jól tudjuk-, mekkora hatást gyakorol hétköznapjainkra.  Bizonyára volt már olyan az életed során, amikor idegesen ültél az ágyad szélén, elbizonytalanodva és félelemtől reszketve, azokon a kérdéseken rágva magad, hogy vajon eljött az én időm is, vajon tényleg ő az? … Semmi… Türelmetlenné válsz, és azt mondod magadnak: Nincs más választás, cselekednem kell! Most rögtön! Nem jön semmi belső megerősítés és ekkor jön a már rutinná vált lépés, amikor egy villámgyors meghívót küldesz „a jelek Istenének” és saját magadnak kezded generálni a meggyőződést. Bizony ám, ajánlott kesztyűs kézzel bánni azzal a belső hanggal, „gondosan és érzékien” irányítani tudja életünket. A kérdés nem az, hogy létezik-e a belső hang– bár ez lenne inkább - hanem sokkal inkább az, hogy milyen forrásból, milyen irányból érkezik: a luciferi oldalról, vagy a krisztusi oldalról.

A luciferi oldal olyan, mint az általa irányított emberek, akik nincsenek tudatában tudatlanságuknak: agresszíven nyomul, és minden áron érvényre akarja juttatni az akaratát. Ha kell, félreállít mindent és mindenkit az útjából. Jól a bőröd alá vési be magát, alapos munkát végez, aztán hurrikánszerű gyorsasággal végigsöpör az ember életén. Ennek az oldalnak akár az is lehetne a reklámcímkéje: „Az erőszakosság mindig beválik. Mi nem csak mondjuk, használjuk is.”

Ezzel szemben a krisztusi oldal türelmes és szelíd. Mint szabadon választható opció, sokszor megmutatja, felfedi magát nekünk. Alázatos, szeretetteljes és még véletlenül sem ismeretes ezen az oldalon az erőszakosság. Míg a luciferi energiák rátelepednek az emberekre, a krisztusi energiák türelmesen kivárják a szabad akaratból meghozott egyéni döntést, miszerint befogadjuk, és utat engedünk nekik, hogy irányítsák életünket.

A gőg sokunkkal azt mondatja, hogy az ÉN BELSŐ HANGOM tudja, érzi, megoldja, és máris benne vagyunk a pácban.  Megsúgom, ez a mindentudónak és megbízhatónak hitt belső hang már sokakat az alkoholizmusba, a kórházba, a börtönbe és az öngyilkosságba kergetett. A másik, az éltető hang pedig kiegyensúlyozott, Istentisztelő, és őszinte örömökben gazdag életre ösztönöz, melynek szerves része a teremtés igazságában való folytonos növekedés, és az abból származó állandóan megújuló lelkesedés.

Milyen módszerre van szükséged, neked személyesen, hogy szét tudd választani a kettőt? Nem tudom… Azt viszont igen, hogy a hited, valamint az Igével, az élettel és az élet Teremtőjével szembeni kapcsolatod erőteljesen meghatározza a módszert. Vannak, akik szempillantás alatt gyógyulnak ki a legsúlyosabb betegségekből, és térnek vissza a helyes útra. Vannak, akik csodával határos módon gyógyulnak ki egy súlyos betegségből és térnek vissza a kárhozat útjára. És vannak, akik kisebb-nagyobb szenvedések, bűnhődések, árán találnak vissza arra a keskeny ösvényre, mely a szűk kapun keresztül elvezet az x-edik dimenzióba, azaz a mennyek országába.

Ha most, írásom végéhez érve arra a következtetésre jutottál, hogy hamis prófétákat és gurukat követtél mostanáig, talán elérkezett az idő, hogy irányt változtass. Ne nyavalyogj, hogy újra megtörtént, bedőltél a belső hangodnak és a te kedves meghívódra válaszaképpen Őkelme nem sajnált téged századjára is a padlóra invitálni. A hozzáállásod megváltoztatására nyilván hatalmas lelki erőre és bátorságra van szükség. Mindehhez a kulcs pedig a nagybetűs TÜRELEM. Várd meg, míg Isten cselekszik! A pótcselekvések nem visznek előrébb… Gondolom, már tapasztaltad…

„Légy csendben és várj az Úrra!” (Zsolt 37,7)

A jó hír az, hogy van segítség. De vigyázz! Légy nagyon szemfüles! Ez a segítség, mivel szabad akaratot kaptál, nem fogja rád erőszakolni magát, de ha képes vagy levetkőzni a gőgöt és az élet rendjéről alkotott hamis képzeteidet, bármikor igényelheted, és használhatod. Rajta hát! Használd!

hozzászólok

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.